Lisäkulut (parkkimaksut, sakot, ylimääräiset kilometrit, jne.)

Vuokralaisen on maksettava kaikki vuokra-aikana aiheutuneet pysäköintimaksut, ylimääräiset kilometrit, puuttuva polttoaine, ylinopeussakot, ja muut mahdolliset vuokrasopimukseen kuulumattomat kulut. Autojen omistajat ja vuokralaiset voivat keskenään sopia lisäkulujen maksamisesta seuraavilla tavoilla:

Vaihtoehto 1. 

Lisäkulut sovitaan auton omistajan ja vuokralaisen välillä joko välittömästi vuokra-ajan jälkeen tai siirtämällä summa auton palautuksen yhteydessä omistajalle. Tämä tapa on ehdottomasti helpoin ja joustavin! 

Vaihtoehto 2. 

Lisäkulut kirjataan auton palauttamisen yhteydessä ja merkitään selvästi vuokrasopimuksen "lisäkulut" kenttään. Tämän jälkeen lisäkulujen hinta lisätään automaattisesti vuokralaisen kokonaisvuokraan, joka veloitetaan vuokra-ajan lopussa. Auton omistaja saa lisäkulut osana vuokratulojaan GoMorelta. Huom! Dokumentaatio vuokrasopimukseen lisätyistä lisäkuluista on tarvittaessa esitettävä GoMorelle ja vuokralaisille rutiinitarkastusten aikana.

Vaihtoehto 3. 

Jos lisäkulujen maksamisesta ei syystä tai toisesta ole sovittu auton vuokraajan ja omistajan välillä auton palautuksen yhteydessä (esimerkiksi jos auton omistaja saa myöhemmin laskun lisäkuluista, kuten pysäköintisakoista), auton omistaja lähettää lisäkuluihin liittyvän dokumentaation osoitteeseen support@gomore.fi ja ilmoittaa minkä vuokrauksen aikana kustannukset ovat syntyneet. Kun olemme tarkistaneet tiedot ja ottaneet yhteyttä vuokralaiseen, veloitamme lisäkustannusten summan hänen maksukortiltaan ja siirrämme sen auton omistajalle.

Mikäli kyseessä on liikennevirhemaksu, joka vaikuttaa ajo-oikeuteen, tulisi rikkeestä tehdä oikaisupyyntö viranomaisille.

Liikennevirhemaksuun (kuten ylinopeussakko) voi pyytää korjausta sakkolapusta löytyvistä yhteystiedoista. Voit myös lukea asiasta tarkemmin suoraan poliisin sivuilta: https://poliisi.fi/automaattinen-liikennevalvonta

Mikäli teet oikaisuvaatimuksen liikennevirhemaksun korjaamisesta Poliisille, kerrothan oikaisuvaatimuksessa vuokraajan koko nimen sekä ajokortin numeron (mikäli sinulla on se tiedossa). Tarvittaessa lähetämme Poliisille liikennevirhemaksun asianumerolla varustettuna vuokralaisen henkilötiedot. Jos olet tehnyt oikaisuvaatimuksen poliisille, ethän maksa rikesakkoa itse. Kun oikaisuvaatimus on hyväksytty poliisin toimesta, sakko mitätöidään osaltasi ja siirretään oikealle henkilölle hoidettavaksi.

Lievimmistä liikennerikkomuksista määrättävät liikennevirhemaksut eivät vaikuta ajo-oikeuteen. 

Jos saat liikennevirhemaksupäätöksen tällaisesta rikkomuksesta, johon joku muu on syyllistynyt sinun autollasi, oikaisuvaatimusta ei tarvitse tehdä ja asia on hoidettu kun sakko on maksettu - näissä tapauksissa voit olla yhteydessä suoraan vuokralaiseen ja pyytää vuokralaista maksamaan sakon tai vaihtoehtoisesti lähettää sakkoon liittyvän dokumentaation osoitteeseen support@gomore.fi ja ilmoittaa minkä vuokrauksen aikana kustannukset ovat syntyneet. Kun olemme tarkistaneet tiedot ja ottaneet yhteyttä vuokralaiseen, veloitamme lisäkustannusten summan hänen maksukortiltaan ja siirrämme sen auton omistajalle, jolloin hän maksaa sakon itse. 

Jos ajatuksia tai kysymyksiä lisäkulujen osalta herää, voit aina olla meihin yhteydessä, niin pyrimme vastaamaan kysymyksiisi!