Opas vuokra-auton noutamiseen ja palauttamiseen

Ennen noutoa

Kun on aika noutaa varaamasi auto, on muutama vaihe, joihin sinun on vuokralaisena hyvä kiinnittää huomiota jotta kaikki sujuu mukavasti:

 • Ota ajokortti mukaasi, kun noudat auton. 
 • Voit vapaasti käydä keskustelua auton omistajan kanssa GoMore-sovelluksen / -sivuston viestitoiminnon kautta, jotta voitte yhdessä valmistautua vaivattomaan auton luovutukseen.
 • Auto sijaitsee sovelluksessa näkyvällä alueella. Tarkka osoite lähetetään GoMorelta juuri ennen vuokra-ajan alkamista.
 • Mikäli auton omistaja ei tule paikalle vuokrauksen alkaessa, suosittelemme sinua odottamaan 15 minuuttia noutopaikalla. Yritäthän myös soittaa auton omistajalle. Tämän jälkeen voit soittaa asiakastukeemme, niin autamme sinua varauksen perumisessa ja uuden auton etsimisessä.
 • Kun tapaat auton omistajan, hänen on aloitettava vuokrasopimuksen täyttö. Vuokrasopimus on aina saatavilla auton omistajan GoMore-sovelluksessa, jossa auton omistaja aloittaa sen täyttämisen painamalla "Aloita vuokra-aika" toimintoa (mahdollisesti myös paperiversiota voidaan käyttää). Auton omistajan on tämän jälkeen täytettävä ja käytävä läpi auto ja vuokravarausta koskevat tiedot yhdessä kanssasi ennen kuin auto luovutetaan käyttöösi. Auton omistaja täyttää vuokrasopimukseen seuraavat tiedot koskien varaustasi:

1. Ajokortti - Auton omistajaa pyydetään tarkistamaan ajokorttisi varmistuakseen että olet sama henkilö joka ilmoitit olevasi varauksen yhteydessä. Auton omistajan on tässä yhteydessä valokuvattava ajokortti, jotta se voidaan dokumentoida vuokrasopimukseen. Jos varauksessa on lisäksesi muita henkilöitä jotka ajavat autoa (tämä tulee lisätä etukäteen varauksen kohdassa "lisäkuljettajat" eikä sitä voi tehdä auton noudon yhteydessä), myös näiden henkilöiden on esitettävä ajokortti auton omistajalle. Lisäkuljettaja ei voi yksin noutaa autoa! Mikäli et voi esittää ajokorttia, auton omistajalla on velvollisuus kieltäytyä vuokraamasta autoa sinulle. HUOM! Ajokortistasi otettu kuva näkyy vuokrasopimuksessa vain sisäisesti GoMoressa, eikä tietoja näytetä missään muualla (lukuun ottamatta ajoneuvovahinkoilmoituksiin tai viranomaisasioihin liittyviä vaatimuksia, joissa ajokortin tiedot välitetään vakuutusyhtiökumppanillemme Omocomille).

2. Kilometrimittarin lukema - auton omistaja rekisteröi auton kilometrimittarin lukeman, joka näkyy ohjauspaneelissa auton sisällä. Tämä tehdään, jotta vuokrasopimukseen merkittävät kilometrilukemat rekisteröidään oikein sekä auton noudon- että palautuksen yhteydessä.

3. Polttoainemäärä - Auton polttoainemäärä on noudettaessa kirjattava vuokrasopimukseen. Vuokralaisena tankkaat auton samaan polttoainemäärään kun auto palautetaan. Esimerkki: Jos auto on tankattu täyteen noudettaessa, auto on tankattava täyteen myös palautushetkelle. Mikäli autoa ei ole noutohetkellä tankattu täyteen (100%), suosittelemme kuvan ottamista kojelaudasta jotta auton vuokraaja voi tankata polttoainetta noutohetkeä vastaavalle tasolle ennen palautusta.

4. Mahdolliset olemassa olevat vauriot tai huomiot auton kunnosta - Vuokralaisten ja auton omistajien on yhdessä tarkastettava auton kunto noutohetkellä, otettava valokuvia ja kirjattava kaikki vahingot vuokrasopimukseen joita autossa on havaittavissa luovutuksen yhteydessä.

5. Kun vuokrasopimus on yhdessä täytetty, vuokraajan ja auton omistajan on allekirjoitettava se sovelluksessa ennen kuin auto luovutetaan vuokraajalle. Muistathan, että vuokraajana olet vastuussa sopimuksen allekirjoittamisesta, eikä esimerkiksi ylimääräinen kuljettaja tai muu matkustaja voi allekirjoittaa vuokrasopimusta puolestasi. Auton omistaja voi kuitenkin pyytää toista henkilöä luovuttamaan auton hänen puolestaan.

6. Ennen kuin lähdet matkaan, kysy vielä auton omistajalta muita mahdollisia tietoja, jotka sinun tulee vuokralaisena tietää autosta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi kuinka tietyt auton toiminnot toimivat jne.

Nyt olet valmis aloittamaan vuokra-ajan kanssamme GoMoressa. Aja varovasti!

Ennen paluuta

Ennen kuin palautat auton, on tärkeää, että olet tehnyt seuraavat asiat:

 • Tankkaa auto samalle polttoainetasolle kuin noudettaessa.
 • Varmista, että auto on samassa kunnossa kuin noudettaessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos auto oli juuri pesty ja sisätilat puhdistettu ennen noutoa, auto tulee pestä ja puhdistaa myös ennen palautusta.
 • Kun vuokra-auto palautetaan, on se jätettävä samaan osoitteeseen kuin missä se oli noutohetkellä, ellei auton omistajan kanssa ole toisin sovittu.
 • Kun tapaat auton omistajan, on hänen huolehdittava vuokrasopimuksen päättämisestä. Vuokraajana sinä ja auton omistaja käytte yhdessä läpi seuraavat kohdat, jotka on kirjattava vuokrasopimukseen sovelluksessa (tai mikäli omistajalla on käytössä paperiversio, niin siihen):
 • Polttoainemäärä - auton omistaja rekisteröi nykyisen polttoainemäärän sovelluksessa (prosentteina). Jos polttoainetaso ei ole sama kuin noudettaessa, auton omistajan ja vuokralaisen on sovittava korvauskustannuksista puuttuvan polttoaineen määrästä riippuen. Suosittelemme aloittamaan polttoainelitran markkinahinnasta. Näin polttoainekustannukset voidaan lisätä vuokrasopimukseen lisäkustannuksina. Sinulta vuokralaisena veloitetaan siis puuttuvasta polttoaineesta omistajalle koituvat kustannukset jotka maksetaan omistajalle. Laskutus suoritetaan vuokraajan GoMore-käyttäjäprofiiliin rekisteröidyllä maksukortilla jota käytettiin varauksen tekemiseen. Kun järjestelmä on rekisteröinyt puuttuvasta polttoaineesta vuokrasopimukseen merkityt lisäkustannukset ja auton palautussopimus on allekirjoitettu molempien osapuolten toimesta, veloitus tehdään vuokraajan maksukortilta. 
 • Mittarilukema - auton omistaja syöttää uuden mittarilukeman sovellukseen. Jos autolla on ajettu enemmän kilometrejä kuin mitä vuokrasopimukseen on kirjattu, nämä lisätään sopimukseen lisäkustannuksina joihin auton omistajalla on oikeus korvauksena auton odottamattomasta kulumisesta. Voit lukea lisää kilometrien jälkirekisteröinnin hinnasta täältä
 • Rekisteröi mahdolliset lisävahingot - Auton omistajan ja vuokraajan on tarkistettava auton kunto palautuksen yhteydessä ennen kuin omistaja voi hyväksyä palautuksen ja päättää vuokrasopimuksen molempien osapuolten allekirjoituksilla varustettuna. Jos vuokra-aikana on tapahtunut uusi vahinko (kuten naarmuja tai kolhuja), nämä tulee olla selvästi on merkittyinä ja valokuvattuina vuokrasopimuksessa. Kun vuokrasopimus päätetään, GoMore saa automaattisesti ilmoituksen vahingoista ja otamme pian yhteyttä molempiin osapuoliin asian käsittelyn tiimoilta. 

 • Mahdolliset lisäkustannukset - Jos vuokralainen ja auton omistaja ovat päässeet palautushetkellä yhteisymmärrykseen vuokrauksen aikana koituneista yllättävistä lisäkustannuksista, ne voidaan rekisteröidä suoraan vuokrasopimuksen palautusosaan. Esimerkiksi jos vuokraajana tiedät, että vuokrauksen aikana autolle on koitunut lisäkustannuksia joista olet vastuuussa, kuten pysäköintimaksu tai ylinopeussakko, ilmoitathan näistä suoraan omistajalle palautuksen yhteydessä ja hän lisää nämä lisäkustannuksina vuokrasopimuksen palautusosaan.  
 • Kun vuokrasopimuksen palautusosa on valmis, sekä sinä että auton omistaja allekirjoitatte sopimuksen ja vuokrasopimus päättyy. Molemmat osapuolet saavat sähköpostin, jossa on vuokrasopimuksen perusteella laadittu yhteenveto vuokrauksesta. 
 • Muistathan vielä varmistua siitä ettet unohda mitään autoon (esim. taskusta liukunutta puhelintasi tai kotiavaimiasi hansikaslokeroon)!

Toivomme vuokrauksen sujuneen hyvin! Jos sinulla on jotain kysyttävää, otathan yhteyttä tukipalveluumme puhelimitse 09 424 501 92 tai sähköpostitse osoitteeseen support@gomore.fi, ja vastaamme sinulle niin pian kuin voimme!