Polttoainekulut

Kuka vastaa vuokrauksen ajan polttoainekustannuksista?

Vuokralaisen on palautettava auto omistajalle sisältäen sama polttoainemäärä, kuin mitä autossa oli vuokran alkaessa. Näin ollen vuokralainen vastaa vuokrauksen ajan polttoainekustannuksista.

Kuinka polttoainetaso rekisteröidään?

Kun vuokralainen noutaa auton, auton omistajan on merkittävä vuokrasopimukseen sen hetkinen polttoainetaso. Sama koskee hetkeä, kun auto palautetaan ja vuokrasopimus irtisanotaan.

Mitä tapahtuu, jos vuokralainen palauttaa auton sisältäen vähemmän tai enemmän polttoainetta kuin noudettaessa?

Jos auto palautetaan alhaisemmalla polttoainemäärällä kuin mitä siinä oli noudettaessa, tämä on kirjattava sovelluksesta löytyvään vuokrasopimukseen. Vuokralaiselta veloitetaan tällöin 3,00 €/l puuttuvasta polttoaineesta ja dieselistä 3,00 €/l. Sovelluksen lisäkustannukset-kenttään voidaan merkitä vuokrasopimuksen ulkopuolisia kuluja, jonka jälkeen sovellus suosittelee auton omistajaa sopimaan polttoainekulujen korvaamisesta suoraan vuokraajan kanssa palautuksen yhteydessä. Mikäli autossa on palautushetkellä polttoainetta enemmän kuin noutohetkellä, veloitetaan ylimääräisestä omistajan ansioista bensalitrasta 2,50€ ja diesel-litrasta 2,50€.

Kun summa ilmoitetaan vuokrasopimuksen lisäkustannuskenttään sovelluksen kautta, polttoainemaksu vähennetään automaattisesti maksukortilta, jonka vuokralainen on rekisteröinyt varatessaan vuokra-auton. Vuokralainen saa GoMorelta aina maksusta ja kortilta tehdystä veloituksesta tiedon tekstiviestillä ja sähköpostilla, joista selviää veloitettava summa. Tämän jälkeen GoMore veloittaa vuokraajan maksukortilta palautuksen yhteydessä sopimanne summan 24 tuntia vuokra-ajan päättymisen jälkeen.

Onko auto tankattava täyteen noudettaessa autoa?

GoMore suosittelee auton omistajia luovuttamaan auto aina täyteen tankattuna, jotta vuokralaisen olisi helpompaa muistaa luovutushetken polttoainetaso. Tämä ei kuitenkaan ole vaatimus!

Jos vuokrasopimukseen sisältymättömien polttoainekulujen sopimisen tai maksamisen kanssa syntyy erimielisyyksiä, otathan yhteyttä GoMore-tukeen mahdollisimman pian niin autamme selvittämään asian!