Polttoainekulut


Kuka vastaa vuokrauksen ajan polttoainekustannuksista?

Vuokralaisen on palautettava auto omistajalle sisältäen sama polttoainemäärä, kuin mitä autossa oli vuokran alkaessa. Näin ollen vuokralainen vastaa vuokrauksen ajan polttoainekustannuksista.

Kuinka polttoainetaso rekisteröidään?

Kun vuokralainen noutaa auton, auton omistajan on merkittävä vuokrasopimukseen sen hetkinen polttoainetaso. Sama koskee hetkeä, kun auto palautetaan ja vuokrasopimus irtisanotaan.

Keyless-vuokrauksissa suurin osa Keyless-autoista ilmoittaa polttoainetason automaattisesti vuokrasopimukseen, jolloin vuokralaisen ei tarvitse sitä itse täyttää. Mikäli auto ei automaattisesti ilmoita polttoainetasoa, tai jos ilmoitettu polttoainetaso on väärä, tulee vuokralaisen päivittää oikea tieto manuaalisesti GoMore-sovellukseen.

Mitä tapahtuu, jos vuokralainen palauttaa auton sisältäen vähemmän tai enemmän polttoainetta kuin noudettaessa non-Keyless vuokrauksessa?

Jos auto palautetaan alhaisemmalla polttoainemäärällä kuin mitä siinä oli noudettaessa, tämä on kirjattava sovelluksesta löytyvään vuokrasopimukseen. Sovelluksen lisäkustannukset-kenttään voidaan merkitä vuokrasopimuksen ulkopuolisia kuluja, jonka jälkeen sovellus suosittelee auton omistajaa sopimaan polttoainekulujen korvaamisesta suoraan vuokraajan kanssa palautuksen yhteydessä. 

Kun summa ilmoitetaan vuokrasopimuksen lisäkustannuskenttään sovelluksen kautta, polttoainemaksu vähennetään automaattisesti maksukortilta, jonka vuokralainen on rekisteröinyt varatessaan vuokra-auton. Vuokralainen saa GoMorelta aina maksusta ja kortilta tehdystä veloituksesta tiedon tekstiviestillä ja sähköpostilla, joista selviää veloitettava summa. GoMore veloittaa vuokraajan maksukortilta palautuksen yhteydessä sopimanne summan lisäkulujen veloituksen mukaisesti.

Mitä tapahtuu, jos vuokralainen palauttaa auton sisältäen vähemmän tai enemmän polttoainetta kuin noudettaessa Keyless-vuokrauksessa?

Jos auto palautetaan alhaisemmalla polttoainemäärällä kuin mitä siinä oli noudettaessa, tämä on kirjattava sovelluksesta löytyvään vuokrasopimukseen (ellei polttoainetasoa ole automaattisesti ilmoitettu). Vuokralaiselta veloitetaan tällöin automaattisesti vuokraehtojemme mukaisesti, ja summa hyvitetään auton omistajan GoMore-ansioihin.

Mikäli autossa on palautushetkellä polttoainetta enemmän kuin noutohetkellä, hyvitys vähennetään auton omistajan GoMore-ansioista ja maksetaan vuokralaisen GoMore-ansioihin.

Onko auto tankattava täyteen noudettaessa autoa?

GoMore suosittelee auton omistajia luovuttamaan auto aina täyteen tankattuna, jotta vuokralaisen olisi helpompaa muistaa luovutushetken polttoainetaso. Tämä ei kuitenkaan ole vaatimus!

Jos vuokrasopimukseen sisältymättömien polttoainekulujen sopimiseen tai maksamiseen liittyen tulee mieleen lisäkysymyksiä, otathan yhteyttä GoMoren tukeen, niin autamme asian selvittämisessä!

Kuinka polttoainetaso rekisteröidään Keyless-vuokrauksessa kun kyseessä on kaasu + bensa hybridi?

Keyless-sovellus ei vielä osaa lukea kahta polttoainetankin tilaa samanaikaisesti, joten kaasun tason voi taltioida vuokrasopimukseen auton noudon ja palautuksen yhteydessä ottamalla kuvan kojelaudan mittaristosta, josta näkyy kaasutankin tila. Kuvan voi lähettää vuokraajan ja autonomistajan väliseen GoMore - chattiin. Kuvan perusteella voidaan tarkastaa tankkien polttoaineen määrä auton palautuksen jälkeen. Vuokrauksen alussa ja lopussa otetuissa kuvissa tulisi näkyä molemmat mittarit.

Vuokralaisen tulisi palauttaa auto tankit samalla tasolla kuin vuokran alussa, puuttuvasta polttoaineesta veloitetaan vuokralaista jälkikäteen.

Sähköautojen lataus

Mikäli ei ole vuokralaisen ja omistajan kesken toisin sovittu, on vuokralaisen palautettava auto omistajalle samalla lataustasolla, kuin mitä autossa oli vuokrauksen alkaessa. Näin ollen vuokralainen lähtökohtaisesti vastaa vuokrauksen ajan latauskustannuksista.

Voit kuitenkin lukea lisää sähköauton latauksesta ei-Keyless-vuokrauksissa täältä sekä Keyless-vuokrauksissa täältä.