Vuokraajia koskevat vaatimukset

Vuokratakseen auton GoMoren kautta vuokraajan on:

  • Oltava vähintään 21-vuotias. Premium-luokan autojen vuokraajan tulee olla vähintään 25-vuotias.
  • Pidettävä hallussaan voimassa olevaa ja tälle kuuluvaa B-ajokorttia.
  • Ajokortin on oltava ollut voimassa vähintään vuoden ajan.
  • Tunnistautunut vahvistetuksi vuokraajaksi GoMoren alustalla käyttäen vahvaa sähköistä tunnistautumistapaa ja kuvadokumentointia ajokortista sekä vuokraajan kasvoista. Vuokraaja vahvistetaan GoMoren toimesta ennen kuin tämä saa aloittaa vuokraamisen, eli jokainen vuokraaja jolta omistaja saa varauspyynnön on jo valmiiksi vahvistettu. 
  • Tullakseen vahvistetuksi käyttäjäksi, GoMore tarkastaa myös uuden vuokraajan luottotiedot ja tekee henkilöstä manuaalisen riskikartoituksen. Kattavan tunnistautumisen tarkoituksena on varmistua GoMoren jäsenten luotettavuudesta, jotta voimme tarjota jäsenillemme vuokrausten ajaksi kattavan ajoneuvovakuutuksen ja vahvistaaksemme jäsenten välistä keskinäistä luottamusta! 

Vuokraaja voi myös lisätä vuokravaraukseensa ylimääräisen kuljettajan. Omistaja näkee tämän profiilissaan vuokrauksen yleiskatsaus-kohdasta. Huomioithan kuitenkin, että ainoastaan vuokraaja itse voi noutaa auton ja hänen on aina henkilökohtaisesti esitettävä omistajalle ajokortti. Myös ylimääräisen kuljettajan on pyydettäessä esitettävä ajokortti. Vaikka GoMore tarkistaa vuokraajan tiedot varauksen teon yhteydessä, myös auton omistajan on aina tarkistettava ajokortti ja henkilötiedot auton luovutuksen yhteydessä. Autoa ei saa missään tapauksessa luovuttaa muille kuin sopimukseen merkitylle lisäkuljettajalle.

Muista myös, että lopulta sinä omistajana päätät kenelle vuokraat autosi! Jos esimerkiksi auton luovutuksen yhteydessä huomaat, että vuokraaja on päihtyneessä tilassa tai käyttäytyy sekavasti, et saa luovuttaa autoa vuokraajalle. Tällaisessa tapauksessa voit perua vuokrauksen ja ilmoittaa tapahtuneesta GoMorelle, joka aloittaa tilanteen vaatimat selvitystoimet.  

Vuokraus ulkomaalaisella ajokortilla:

Vuokraajan ajokortin tulee olla voimassa vuokrattavan ajoneuvon kuljettamiseen Suomessa. Lisätietoa täältä. Mikäli vuokraajalla ei ole pääsyä käyttämään vahvaa sähköistä tunnistautumismenetelmää (jatka ilman pankkitunnuksia), tulee tämän ladata kuva passista. Nämä kuvat tallennetaan GoMoreen 365 päivän ajaksi vuokrasopimuksen päättymisen ajankohdasta, jonka jälkeen ne poistetaan. 

Henkilöllisyyden varmentaminen ilman suomalaisia pankkitunnuksia onnistuu, kun jätät pankin valitsematta ja klikkaat "En voi tunnistautua sähköisesti"-painiketta.