Saitko ensimmäisen vuokrapyyntösi? Lue tämä, niin tiedät mitä tehdä seuraavaksi!

Kun olet luonut autoilmoituksen GoMoreen, vuokraajajäsenemme näkevät autoprofiilisi vapaasti hakusivullamme ja voivat lähettää sinulle nyt vuokrapyyntöjä. Tässä kirjoituksessa annamme käytännön ohjeet kuinka edetä sen jälkeen, kun puhelimeesi on kilahtanut ensimmäinen GoMore-vuokrapyyntö.

Voiko kuka tahansa pyytää autoani vuokralle?

Ei voi. Ennen kuin vuokraajat voivat lähettää autonomistajille vuokrapyyntöjä GoMoren kautta, heidän täytyy tunnistautua palveluumme vahvistetuiksi jäseniksi. Tämä vaatii vuokralaisilta GoMoren kehittämän turvallisuustarkastuksen läpikäymistä, jossa vuokralainen tunnistautuu vahvaa sähköistä tunnistautumismenetelmää käyttäen, lataa kuvat kasvoistaan ja ajokortistaan, sekä ilmoittaa itsestään muita perustietoja, kuten osoitteen, puhelinnumeron, ammatin, koulutuksen jne.

GoMore tarkastaa sitten näiden pohjalta vuokralaisten tiedot, varmentaa vuokralaisten maksukyvykkyyden, ja joko vahvistaa tai evää jäsenpyynnön. Tämän kaiken tarkoituksena on varmistua siitä, että vuokrapyyntöjä voivat lähettää ainoastaan luotettavat ja maksukykyiset henkilöt, jotta autonomistajamme voivat huoletta hyväksyä ensi kertaa vuokraavien jäsentemme vuokrapyynnöt ennen kuin vuokralaiset ovat ehtineet kerätä heidän luotettavuutensa osoittavia arvioita aiemmista vuokrauksistaan GoMoressa.

Mistä löydän saapuneen vuokrapyynnön ja miltä se näyttää?

GoMore välittää autonomistajille vuokrapyynnöt kolmea reittiä: SMS-tekstiviestinä, push-ilmoituksina GoMore-sovellukseen tai verkkosivujemme profiiliin, sekä sähköpostina omistajan ilmoittamaan osoitteeseen.

Mikäli et löydä vuokrapyyntöä, tarkastathan ilmoitusasetuksesi profiilistasi navigoimalla: Tili -> Ilmoitukset -> Vuokraukset -> Ja klikkaamalla täpän niihin kanaviin (katso kuva alla), joiden kautta toivot saavasi ilmoituksia vuokrapyynnöistä. Suosittelemme ainakin SMS-viestien aktivoimista, niin näet saapuneet vuokrapyynnöt suoraan puhelimesi aloitusnäytöllä!

Vuokrapyyntö pitää sisällään vuokraajan nimen, pyydetyn vuokra-ajan, sekä omat nettoansiosi jotka tienaat vuokrauksella mikäli sen hyväksyt.

Huomiothan, että vuokrapyyntöihin vastaamisnopeutesi ja hyväksymisprosenttisi vaikuttavat autoprofiilisi sijoittumiseen GoMoren hakutuloksissa. Lisäksi kannustamme vuokralaisia lähettämään aina useampia vuokrapyyntöjä eri omistajille samanaikaisesti, jotta he parantavat mahdollisuuksiaan saada auto käyttöön silloin kun tarvitsevat.

Koska ensimmäisenä varauksen vahvistanut omistaja saa varauksen itselleen (GoMore peruu muut varaukset automaattisesti), suosittelemmekin nopeita ja myöntäviä vastauksia! Näin saat myös jatkossa enemmän sopivia vuokrapyyntöjä -  ja tätä kautta ansioita - sekä autat autoja tarvitsevia vuokraajajäseniämme! Vuokralaiset myös arvostavat nopeaa reagointia ja todennäköisesti vuokraavat sinulta myös jatkossa.

Hyväksyin vuokrapyynnön - mitä seuraavaksi?

Hienoa! Ensimmäinen GoMore vuokrauksesi on nyt siis varattu. Seuraavaksi suosittelemme, että navigoit mobiililaitteesi sovelluskauppaan (Google Play Androidille, tai App Store Applelle), ja lataat sieltä puhelimeesi GoMore-sovelluksen. Voit kirjautua sovellukseen samoilla tunnuksilla kuin mitä käytit autoprofiilisi luomiseen. Sovelluksen kautta voit mm. hallita omia varauksiasi, viestitellä vuokralaisten kanssa, ja päivittää tili- sekä autoasetuksiasi. Kun olet saanut vuokrapyynnön, se näkyy sovelluksesi etusivulla näin:

Suosittelemme, että otat yhteyttä vuokralaiseen "Viestit" näkymässä jossa voitte sopia noudon käytännön järjestelyistä. Vuokralainen näkee autosi sijainnin kun olet vahvistanut varauksen, ja myös hänelle avautuu keskusteluyhteys sinuun. Viestien kautta voitte myös sopia esimerkiksi muutoksista joita vuokralainen voi tehdä varaukseensa ennen vuokrauksen alkamista.

Mikäli auton omistajan täytyy peruuttaa varaus, voit lukea lisätietoja peruutustilanteista  täältä.

Auton luovutus ja omistajan GoMore-sovelluksesta löytyvä vuokrasopimus

Ennen vuokrauksen alkamista, valmistele autosi vuokrausta varten. Varmista, että se on puhdas ja että tankissa on polttoainetta.

Vuokrasopimuksen täyttäminen GoMore -sovelluksella on helppoa ja kaikki tulee varmasti dokumentoitua ja tallennettua digitaaliseen muotoon! Sovellusta käyttämällä varmistut myös vakuutusturvan kattavuudesta, sillä vahingon sattuessa voimme verrata sovellukseen kuvin dokumentoitua autoa luovutushetkellä palautushetken kuvadokumentaatioon. Halutessanne voitte yhdessä vuokralaisen kanssa ottaa myös lisäkuvia omilla puhelimillanne esimerkiksi auton sisätiloista.

Vuokrasopimuksen mallin ja ohjeet sen täyttämiseen löydät täältä:  https://help.gomore.fi/article/1460-vuokrasopimus

Vuokra-ajan alkamisen lähestyessä, suosittelemme sinua auton omistajana käymään läpi auton tarkasti ja merkitsemään sovellukseen kaikki olemassa olevat vauriot. Nämä voi lisätä autoprofiiliisi sovelluksen kohdasta "Päivitä olemassa olevat vauriot", tai vaihtoehtoisesti auton tiedoista kohdasta "Vauriot ja dokumentit".

Muistathan myös poistaa autosta kaikki henkilökohtaiset tavarasi ja tarpeettomat irrotettavat varusteet. Poista samalla autosta ajoneuvon rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa (osa 2), jota ei saa säilyttää autossa vuokrauksen aikana.

Auton tietolomakkeentiedot löytyy vuokrauksen tiedoista sekä myös vuokraajan omassa GoMore-sovelluksessaan, tai vaihtoehtoisesti verkkosivuillamme  täällä.

Huomioithan, että auton tietolomake pitää sisällään ainoastaan yksityisautojen vuokraamiseen tarkoitettuja tietoja. Mikäli kyseessä on kaupallinen auto, niin toimintaohjeet antaa yritysauton vakuuttanut vakuutusyhtiö. Voit siis halutessasi luoda vuokralaiselle omat ohjeet siihen, kuinka tai mihin ottaa yhteyttä, mikäli jotain sattuisi vuokrauksen aikana.

Ennen kuin auto luovutetaan vuokraajalle, auton omistaja ja vuokralainen täyttävät yhdessä esitäytetyn vuokrasopimuksen, joka löytyy heti vuokrauksen hyväksynnän jälkeen auton omistajan GoMore-sovelluksesta kohdasta "Vuokrauksen tiedot". Vuokrasopimuksen täyttö kannattaa aloittaa noin. 5-10 minuuttia ennen vuokrauksen alkamista, niin kerkeätte yhdessä täyttää ja käydä läpi kaikki kohdat rauhassa. Sovellus ohjaa käyttäjää täytössä eteenpäin, ja sinne dokumentoidaan auton vuokranneen henkilön tiedot, olemassa olevat vauriot, auton ulkoinen kunto 8 eri kuvakulmasta, kilometrimittarilukema- sekä polttoainetaso lähtiessä.

Lopuksi sekä vuokralainen että omistaja saavat näkyvilleen oman versionsa yhteenvedosta, ja jos kaikki on selvää, molemmat osapuolet hyväksyvät käyttö-ja vakuutusehdot, allekirjoittavat vuokrasopimuksen - ja vuokraus voi alkaa! GoMore lähettää automaattisesti kopiot sekä vuokralaisen että omistajan sähköpostiin heti allekirjoituksen jälkeen. Huomioithan, että vakuutusturva astuu voimaan vasta vuokrauksen alkaessa, jonka takia vuokrasopimus varoittaa käyttäjää jos täyttö aloitetaan liian aikaisin (esim. 30 min ennen vuokrauksen alkamista).

Mikäli auton omistaja ei voi itse henkilökohtaisesti luovuttaa autoa vuokraajalle, hän voi pyytää esimerkiksi ystävää tai puolisoa auttamaan auton luovutuksessa ja täyttämään sopimus yhdessä vuokralaisen kanssa. Tällöin auton luovuttavalla henkilöllä on oltava pääsy auton omistajan GoMore sovellukseen. Auton varanneen vuokralaisen on kuitenkin aina ehdottomasti oltava sama henkilö joka on varannut auton GoMoren kautta. Sama koskee myös palautusta, eli esimerkiksi ystäväsi voi vastaanottaa auton vuokrauksen päätyttyä ja allekirjoittaa palautussopimuksen puolestasi, mutta vuokraajan on oltava aina se henkilö joka on varannut auton.

Vuokrauksen aikana

Mikäli ongelmatilanteita ilmenee vuokrauksen aikana, suurimpaan osaan näistä löytyy toimintaohjeet joko  "Jos jotain yllättävää tapahtuu" tai  FAQ-sivuiltamme.  Voit myös aina olla meihin yhteydessä asiakastukemme aukioloaikoina arkisin klo 9-12 & 13-16 puhelimitse   +358 (0)9 42450192 tai sähköpostitse support@gomore.fi. Mikäli asiakastukemme ei ole auki, niin suosittelemme lähettämään sähköpostitse meille yhteydenottopyynnön, niin olemme sinuun yhteydessä heti seuraavana arkipäivänä. Onnettomuustilanteissa asiakkaamme voivat olla yhteydessä valitsemaansa tieturvapalvelun tarjoajaan.

Mikäli vuokralainen haluaa jatkaa varausta vuokrauksen aikana, tämä onnistuu kätevästi vuokrauksen tiedoista varausta jatkamalla. Auton omistajan on hyväksyttävä varauksen jatko samalla tavoin kuin hän hyväksyi vuokrapyyntösi, sillä auton palautusajankohta muuttuu. Lisätietoa varauksen jatkamisesta saat tarvittaessa  täältä.

Kun vuokra-aika on tullut päätökseensä, vuokralainen palauttaa auton aina luovutuspaikkaan, mikäli autonomistajan kanssa ei muuta oltu erikseen sovittu. Auton palautuksen yhteydessä omistajan GoMore-sovelluksesta löytyy esitäytetty palautussopimus (samasta kohdasta kuin auton luovutuksenkin yhteydessä täyttämänne vuokrasopimus), johon auton palautus dokumentoidaan yhdessä vuokralaisen kanssa.

Kuten täyttämässänne luovutussopimuksessakin, myös auton palautussopimukseen kuvataan auton ulkoinen kunto 8 kuvakulmasta, sekä dokumentoidaan kilometrimittarin lukema ja polttoainetaso. Lisäksi sopimukseen voi lisätä mahdollisia vuokrauksen aikana syntyneitä lisäkuluja (esim. sakot, tietullit, puuttuva polttoaine, tai auton pesukulut sovitusti), jotka GoMore veloittaa automaattisesti vuokralaisen maksukortilta kun palautussopimus on allekirjoitettu. Mikäli vuokralainen on ajanut autolla enemmän kilometrejä kuin mitä varaus piti sisällään, niin nämä veloitetaan automaattisesti vuokralaisen maksukortilta vuokrauksen päätyttyä, kunhan kilometrimittarin lukema on kirjattu GoMore-sovelluksen vuokrasopimukseen sekä auton luovutuksen- että palautuksen yhteydessä.

Kun palautussopimus on täytetty, niin sovellus antaa molemmille osapuolille erikseen oman yhteenvetonsa nähtäväksi. Mikäli kaikki on selvää, osapuolet allekirjoittavat palautussopimuksen, ja vuokraus päättyy tähän. Allekirjoitusten jälkeen GoMore lähettää vielä molemmille kuittikopion vuokrauksesta sähköpostiin, jonka lisäksi vuokraushistoriaa voi tarkastella milloin tahansa profiilin kohdassa "Vuokravaraukset -> Päättyneet vuokraukset".

Ansioiden maksaminen ja vuokralaisen arviointi

GoMore siirtää autonomistajan ansiot tämän GoMore-tilille aina 24 tuntia vuokrauksen päättymishetkestä. Ensimmäisen vuokrauksen jälkeisen maksutapahtuman jälkeen autonomistajan profiiliin ilmestyy näkyville "Ansiot"-valikko, josta tämä voi tarkastella GoMore-tilillään olevia ansioita ja menneiden vuokrausten hintaerittelyjä. Ansiot-valikosta omistajan tulee myös ilmoittaa GoMorelle tilinumero IBAN-muodossa, johon hän haluaa ansiot maksettavan. Maksamme ansiot joka viikko tiistaisin ja torstaisin, jonka jälkeen ansiot siirtyvät (hieman pankista riippuen) noin 3 pankkipäivän kuluessa autonomistajan ilmoittamalle tilille.

Lopuksi on jäljellä enää arvion antaminen vuokrauksen toiselle osapuolelle. Arvion voit jättää 2 viikon kuluessa vuokrauksen päättymisestä joko päättyneen vuokrauksen tiedoista tai sähköpostiin lähettämämme pyynnön kautta. Toivomme, että kaikki jäsenemme muistavat arvioida toisen osapuolen mahdollisimman nopeasti vuokrauksen jälkeen, sillä jakamistalous ja autojen vertaisvuokraus perustuu (kattavista vakuutuksista ja turvallisuusproseduureistamme huolimatta) luottamukseen, ja luottamus rakentuu kaikkein parhaiten toisten jäsenten antamien arvioiden kautta. Lisäksi positiivinen arvio toisesta henkilöstä saa varmasti hymyn huulille - niin arvion vastaanottajalle, kuin sen antajallekin!

Näillä ohjeilla pitäisi ensimmäisen GoMore-vuokrauksesi autonomistajana sujua hienosti! Mikäli kysymyksiä heräsi, niin voitte aina olla yhteydessä GoMore-tukeen.

Mukavia vuokrauksia, toivoo GoMore!