Kuka voi vuokrata auton GoMoren kautta ja mitä edellytämme vuokraajajäseniltämme?

GoMore pyrkii tarjoamaan jäsenilleen mahdollisimman turvallisen ympäristön jakaa autoja yhdessä. Tästä johtuen olemme joutuneet asettamaan tiettyjä edellytyksiä jäsenillemme, jotka vuokraavat autoja palvelumme kautta. Esimerkiksi luottorekisterissä voimassa olevat maksuhäiriömerkinnät johtavat vuokraajan vahvistuksen hylkäämiseen. Tämä johtuu siitä, että mikäli vuokra-aikana sattuisi käymään vahinko, meidän on varmistuttava siitä että vuokraaja on kykenevä vastaamaan vakuutusehtojemme mukaisesta omavastuuosuudestaan, sekä muista mahdollisista vuokraehtojemme mukaisista lisäkuluista autoaan palvelumme kautta vuokraavalle autonomistajalle. 

Tällaisia vaatimuksia ei ole asetettu kenenkään kiusaksi, vaan ne perustuvat osin vakuutusyhteistyökumppanimme asettamiin ehtoihin ja osittain lähes kymmenen vuoden kokemukseemme autojen vertaisvuokrauksesta ja siihen liittyvistä turvallisuus- sekä riskienhallintatekijöistä. Seuraavassa kerromme tarkemmin mitä edellytämme vuokraajajäseniltämme ennen kuin he voivat aloittaa autojen vuokraamisen ja lähettää ensimmäisen vuokrapyyntönsä GoMore-autonomistajalle.  

Vuokraajahyväksyntäpyyntö ja sen lähettäminen

  1. Ennen kuin vuokraajat voivat lähettää vuokrapyyntöjä autonomistajille, heidän tulee tunnistautua GoMoren vuokraajajäseniksi ja lähettää GoMorelle pyyntö vuokraajaksi hyväksymisestä.  Vuokraajahyväksyntäpyynnön lähettämisestä voit lukea lisää täältä, ja vuokraajan tarvitsee tehdä tämä ainoastaan kerran, eli ennen ensimmäistä vuokraustaan. Kun sinut on kerran vahvistettu vuokraajajäseneksi, voit jatkossa vapaasti lähettää vuokrapyyntöjä ja vuokrata autoja GoMoren kautta kunhan antamasi tiedot eivät muutu.
  2. Vuokraajan vahvistuspyynnön käsittelyn yhteydessä GoMore tarkastaa vuokraajan antamien tietojen oikeellisuuden (sisältäen vahvistettu puhelinnumero, vahva sähköinen tunnistautuminen, ajokortti, kasvokuva ja yhteystiedot) sekä tarkastaa vuokraajan luottokelpoisuuden ennen vuokraajaksi hyväksymistä Bisnoden luottorekisteripalvelun kautta. Maksuhäiriömerkinnät johtavat vuokraajan vahvistuspyynnön hylkäämiseen ja tästä on mainittu vuokraajan rekisteröitymisvaiheessa hyväksymissä Vuokraehdoissa. Lisäksi saatamme tarvittaessa tehdä julkisiin lähteisiin perustuvan haun vuokraajan nimeen ja yhteystietoihin perustuen, tai pyytää vuokraajaa lähettämään meille lisädokumentaationa todistuksen maksukyvystään tai vakuutusyhteistyökumppanimme asettamien vaatimusten täyttymisestä esimerkiksi asuinpaikkaan liittyen. GoMore käsittelee vuokraajan pankki-, henkilötunnistautumis- tai maksutietoja aina luottamuksellisesti ja noudatamme kaikessa toiminnassamme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä. Tietosuojakäytännöstämme voit lukea lisää täältä.
  3. Kun GoMore on käsitellyt vuokraajan vahvistuspyynnön, vuokraaja saa meiltä vastauksen päätöksestä sähköpostiinsa. Päätös näkyy lisäksi jäsenen GoMore-profiilissa, ja pääset katsomaan tämän sovellusversioissa vuokraajan nimeä klikkaamalla, kohdassa "Vahvistukset" ja selainversiossa klikkaalamalla "Tili-->Varmennukset". Asiakastukemme aukioloaikoina klo 8:30-16:30 pyrimme vahvistamaan uudet vuokraajat yhteisömme viihtyvyyden ja turvallisuuden varmistamiseksi n. 15 min sisällä, ja asiakastuen aukioloaikojen ulkopuolella käymme läpi vuokraajahakemuksia arkisin ma-pe klo 18-24 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 07-24. 

Vakuutuksen asettamat vaatimukset vuokraajalle 

Seuraavat edellytykset tarkastetaan GoMoren toimesta edellä kuvatun vuokraajahyväksyntäpyynnön yhteydessä, jolloin GoMore-autonomistajat voivat vuokrapyynnön saadessaan luottaa siihen, että jokainen kauttamme tehty yksityisautonvuokraus on kattavan kaskovakuutuksemme piirissä:  

  1. Vuokraajan on pystyttävä esittämään voimassa oleva ajokortti
  2. Vuokraajan on oltava yli 21-vuotias. Premium-luokan autoissa vuokraajan on oltava vähintään 25-vuotias.
  3. Vuokraajalla on täytynyt olla voimassa oleva ajo-oikeus (ajokortti) vähintään 1 vuoden ajan
  4. Vuokraajan ajokortin tulee olla voimassa vuokrattavan ajoneuvon kuljettamiseen Suomessa.
  5. Vuokravarauksen yhteydessä on mahdollista ostaa ajo-oikeus ylimääräiselle kuljettajalle (lisäkuljettaja) vuokrauksen ajaksi. Myös lisäkuljettajan tulee täyttää edellä mainitut vaatimukset.

Mikäli GoMoren vuokraajajäsenilleen asettamista edellytyksistä herää kysymyksiä, tai mikäli vuokraajahyväksyntäsi oli käsitelty väärin, pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa +358 9 42450192 tai sähköpostitse support@gomore.fi.

Turvallisia vuokrauksia kaikille jäsenillemme!