Keyless-auton polttoaine

Tämä artikkeli käsittelee Keyless-autojen tankkausta ja polttoainekuluja. Tavallisten (ei Keyless) autojen tankkaukseen ja polttoainekuluihin voit tutustua täällä. Keyless-sähköautojen latausta koskevaan artikkeliin voit tutustua täällä.

Kuka vastaa Keyless-vuokrauksen ajan polttoainekustannuksista?

Vuokralaisen on palautettava auto omistajalle sisältäen sama määrä polttoainetta, kuin mitä autossa oli vuokrauksen alkaessa. Näin ollen vuokralainen vastaa vuokrauksen ajan polttoainekustannuksista.

Kuinka polttoainetaso rekisteröidään?

Suurin osa Keyless-autoista ilmoittaa polttoainetason automaattisesti vuokrasopimukseen, jolloin vuokralaisen ei tarvitse sitä itse täyttää. Mikäli auto ei automaattisesti ilmoita polttoainetasoa, tai jos ilmoitettu polttoainetaso on väärä, tulee vuokralaisen päivittää oikea tieto manuaalisesti GoMore-sovellukseen.

Mitä tapahtuu, jos vuokralainen palauttaa auton sisältäen vähemmän tai enemmän polttoainetta kuin noudettaessa?

Jos auto palautetaan alhaisemmalla polttoainemäärällä kuin mitä siinä oli noudettaessa, tämä on kirjattava sovelluksesta löytyvään vuokrasopimukseen (ellei polttoainetasoa ole automaattisesti ilmoitettu). Vuokralaiselta veloitetaan tällöin automaattisesti 2,30 €/l puuttuvasta bensasta ja dieselistä 2,30 €/l, joka hyvitetään auton omistajan GoMore-ansioihin.

Mikäli autossa on palautushetkellä polttoainetta enemmän kuin noutohetkellä, hyvitetään ylimääräisestä polttoaineesta vuokralaiselle bensasta 1,90 €/l ja puuttuvasta dieselistä 1,90 €/l. Hyvitys vähennetään auton omistajan GoMore-ansioista ja maksetaan vuokralaisen GoMore-ansioihin.

Onko auto tankattava täyteen noudettaessa autoa?

GoMore suosittelee auton omistajia luovuttamaan auto aina täyteen tankattuna, jotta vuokralaisen olisi helpompaa muistaa luovutushetken polttoainetaso. Tämä ei kuitenkaan ole vaatimus!

Jos vuokrasopimukseen sisältymättömien polttoainekulujen sopimiseen tai maksamiseen liittyen tulee mieleen lisäkysymyksiä, otathan yhteyttä GoMoren tukeen, niin autamme asian selvittämisessä!