Miksi jäsenhakemukseni hylättiin?

Voidaksemme taata jäsenillemme mahdollisimman turvallisen yhteisön kattavasti vakuutettuun autojen jakamiseen, tarkastamme jokaiselta uudelta vuokralaisjäseneltä "Vuokraajaksi vahvistamisen" yhteydessä mm. ajokortti- ja luottorekisteritiedot, sekä vaadimme vahvaa sähköistä tunnistautumista. Vuokraajaksi vahvistamisen yhteydessä teemme tietosuojakäytäntömme puitteissa kaikista vuokralaisjäsenistämme eri tekijöihin perustuvan tarkastuksen ennen kuin he voivat aloittaa autojen vuokraamisen kauttamme. Jokainen käyttäjä on ennen jäsenhakemuksen lähettämistä hyväksynyt GoMoren tietosuojakäytännön, sekä yleiset käyttö- ja vuokraehdot, joista tietosuojakäytäntömme kohdassa 1.1. ja vuokraehtojen kohdassa 3.3. kerromme jo etukäteen vuokraajaksi vahvistamisen edellytyksistä. 

Jokainen GoMorelle saapuva vuokraajan vahvistuspyyntö käsitellään täysin yhdenmukaisesti, samaan tarkastusprosessiin perustuen.

Otamme huomioon vuokraajaksi vahvistamisen yhteydessä mm. seuraavat asiat:

  • Vuokralainen täyttää vakuutusehtojemme edellytykset vuokrata autoja GoMoren alustalla. Näitä ovat:
  • Vuokraajan on pystyttävä esittämään voimassa oleva ajokortti
  • Vuokraajan on oltava yli 21-vuotias
  • Vuokraajalla on täytynyt olla voimassa oleva ajokortti vähintään 1 vuoden ajan
  • Vuokraajan ajokortin tulee olla voimassa vuokrattavan ajoneuvon kuljettamiseen Suomessa
  • Vuokravarauksen yhteydessä on mahdollista ostaa ajo-oikeus ylimääräiselle kuljettajalle (lisäkuljettaja) vuokrauksen ajaksi. Myös lisäkuljettajan tulee täyttää edellä mainitut vaatimukset
  • Jäsen on tunnistautunut käyttämällä vahvaa sähköistä tunnistautumismenetelmää
  • Bisnoden tarjoamat luottorekisteritiedot
  • Käyttäjän aiempi toiminta ja viestintä GoMoren alustalla

Edellä mainittujen tietojen lisäksi saatamme vahvistusjärjestelmämme tekemän tarkastuksen perusteella pyytää käyttäjältä jäsenhakemuksen yhteydessä lisätietoina myös mm. palkkatositetta todisteena työpaikasta ja tuloista. Myös näistä on mainittu selvästi jokaisen käyttäjän etukäteen hyväksymässä GoMoren tietosuojakäytännön kohdassa 1.1. Koska jokaisen vuokralaisen on mahdollisen vahingon sattuessa pystyttävä vastaamaan vakuutuksen omavastuusta, emmekä tee omavastuun osalta ikäviä ennakkovarauksia jäsentemme maksukorteilta (kuten perinteiset autonvuokraamot), on meidän varmistuttava vuokraajan luottokelpoisuudesta. 

Hylättiinkö jäsenhakemuksesi?

Mikäli jäsenhakemuksesi hylättiin, niin jokin vahvistusjärjestelmämme edellyttämistä tekijöistä ei valitettavasti tällä kertaa täyttänyt GoMoren vuokraajaksi vahvistamisen edellytyksiä. Syitä voi olla muun muassa;

  • Puuttuvat tai väärät henkilötiedot vuokraajahakemuksessa
  • Luottotietomerkinnät
  • Maksukykyä ei pystytty varmistamaan
  • GoMoren vuokraehtojen noudattamatta jättäminen
  • Aikaisempien vuokrausten huono sujuvuus (mikäli toistuvasti vuokrauksista on tullut huomautuksia, lisäkuluja tai vaurioita)

Huomioithan, että GoMorella ja kaikilla jäsenillämme on molempia osapuolia koskeva oikeus hylätä tai perua jäsenyys alustallamme ilman erillistä ilmoitusta tai syytä. Tämä on mainittu myös Yleisissä Käyttöehdoissamme (kohta 2.3), jotka jokainen GoMoreen ensikertaa kirjautunut käyttäjä on hyväksynyt.

Vahvistusjärjestelmämme on kehitetty pohjautuen lähes 10 vuoden kokemukseemme laajan, 3 miljoonasta jäsenestämme koostuvan autojen jakamisen yhteisön auttamisesta ympäri Eurooppaa. Edellä kuvattu vuokraajan vahvistusprosessi on tarpeen, sillä ennen kuin jäsenemme ovat rakentaneet jakamistalouden palveluille ominaista luottamusta yhteisömme sisällä omalla toiminnallaan, on autojaan jakavien omistajien voitava luottaa siihen, että myös ensivuokraajat täyttävät vakuutuksemme asettamat edellytykset, ja ovat näin oikealla asialla.

Ilman vahvistusjärjestelmää uudet vuokralaisjäsemme eivät saisi vuokrapyyntöjään hyväksytyiksi, emmekä voisi tarjota kattavia vakuutuksia jokaiselle vuokraukselle ilman omavastuuosuuden etukäteisvaraamista vuokralaisen luottokortilta. Tämä tarkoittaisi myös sitä, että GoMoressa olisi huomattavan paljon vähemmän autoja tarjolla vuokralle ja huomattavan paljon vähemmän vuokralaisia näitä vuokraamassa. Mikäli olemme tehneet virheen, lähetäthän meille vuokraajan vahvistuspyyntösi uudelleen, niin käsittelemme sen pikimmiten. Huomioithan kuitenkin, että GoMore ei voi liikesalaisuussyistä tämän tarkemmin kuvata tarkistusprosessin sisältöä.