Hinnoittelu

Autonvuokraus on yksi eniten hintavertailluista toimialoista. Lähes kaikki autonvuokrausta harkitsevat ihmiset vertaavat eri autovuokraamojen hintoja internetissä ennen ostopäätöstä. Autojen vertaisvuokrauksen näkökulmasta tämä on erinomainen asia, sillä kun vuokraajat toivovat rahoilleen vastinetta, usein paras hinta-laatusuhde löytyy juuri GoMoren kautta vuokralle annetuista autoista.

Suurin osa autojen vertaisvuokrausalustoista ei kuitenkaan ole kehittänyt kovin pitkälle automatisoitua mallia, jossa palvelussa autonsa vuokralle laittaneet autonomistajat voivat päivähinnan asetettuaan luottaa siihen, että autoilmoitus pysyy hinnoittelun suhteen kilpailukykyisenä suhteessa autonvuokrauksen kokonaismarkkinaan. Tämä laskee palvelun kautta autonomistajille saapuvien vuokrapyyntöjen määrää, joka taas heikentää omistajien ansaintamahdollisuuksia - hinnoittelun manuaalisesta päivittämisestä omistajille aiheutuvasta työmäärästä puhumattakaan!   

GoMore tarjoaa tähän ongelmaan ratkaisun, joka helpottaa autonomistajien elämää ja mahdollistaa suuremmat vuokratulot. Seuraavassa pureudummekin hieman tarkemmin siihen, millaista teknologiaa GoMore käyttää hinnoittelussa, ja kuinka tällä pyritään takaamaan jatkuvasti kilpailukykyiset hinnat sekä vuokraaja- että autonomistajajäsentemme näkökulmasta

Päivähinnan asettaminen 

Jokainen autonsa GoMoren kautta vuokralle antava autonomistaja päättää päivähinnan asettamisesta itse. Autonomistaja määrittää hinnan autoprofiilin luontivaiheessa vetämällä hinnoitteluasteikolla hymyilevää (tai irvistävää) tomaatti-ikonia vasemmalle (alhaisempi hinta) tai oikealle (korkeampi hinta). Tomaatti-ikonin ilme ja tämän alla hinnan perusteella annettu suositusteksti antavat omistajalle tiedon siitä, kuinka tämän asettama hinta suhteutuu laajaan autonvuokrausmarkkinaan. Tämä suositus perustuu hyvin kattavaan hinnoitteluaineistoon jota GoMore kerää internetistä, verraten sitä sitten automaattisesti auton omistajan antamiin tietoihin (ml. ikä, merkki, malli, koko, sijainti, lisävarusteet jne.). 

Viime kädessä autonomistaja kuitenkin itse päättää päivähinnasta, jota tämä voi myös milloin tahansa muokata autoilmoituksen julkaisemisen jälkeen auton hinnoitteluasetuksissa. Lisäksi autonomistaja voi päättää minimi (1h-3 päivää) - ja maksimivuokrausajat (1 päivä-30 päivää) autolleen, mikäli tämä haluaa vastaanottaa esim. vain viikonlopun mittaisia varauksia. 

Voidaksemme tarjota autonomistajille riittävän korvauksen myös lyhyemmistä varauksista, vuokraajat maksavat aina vähintään 40 % omistajan määrittämästä päivähinnasta, vaikka auto vuokrattaisiin vain tunniksi. Tästä vuokraajan maksamasta summasta vähennetään GoMoren vuokraajalta ja autonomistajalta veloittamat palvelumaksut. Jokainen alkava tunti nostaa hintaa portaittain aina kymmenenteen vuokratuntiin asti, jonka jälkeen vuokrauksesta veloitetaan kokonainen päivähinta. Esim. 4 h vuokraus = 60 %, 6 h vuokraus = 73 %, 8h vuokraus = 87 %, 10-24h vuokraus = 100 % päivähinnasta. 

Kestoalennukset 

Autoilmoituksen luontivaiheessa omistajalle annetaan tieto siitä, kuinka autonvuokrauksen kokonaishinta muodostuu vuokralaiselle. Nämä tiedot löytyvät helpoiten painamalla kysymysmerkki-ikonia (oikeassa yläkulmassa yllä olevassa kuvassa) auton päivähinnan asettamisen yhteydessä. Lisäksi omistajat voivat milloin tahansa tarkastella hinnanmuodostukseen vaikuttavia tekijöitä autoilmoituksensa hinnoitteluasetuksissa, josta löytyvät myös kestoalennukset. 

Kestoalennukset ovat olennainen osa autonvuokrauksen hinnoittelua, sillä käytännössä kaikki alan toimijat laskevat autojen päivähintaa suhteessa vuokrauksen kestoon. Usein yhden-kahden päivän vuokraukset ovat autovuokraamoissa suhteellisesti kalliimpia kuin esim. koko viikonlopun tai viikon mittaiset vuokraukset. Eli yleisesti ottaen: Mitä pidempään auton vuokraus kestää, sitä pienemmäksi auton päiväkohtainen keskihinta muodostuu. Kuukauden mittaiselle vuokraukselle auton päiväkohtainen hinta saattaa koko autonvuokrausmarkkinan edullisimmissa tarjouksissa tippua jopa lähelle 10 euroa, ja tällaiset "minileasing" tarjoukset ovatkin viime aikoina kasvattaneet merkittävästi suosiotaan. 

Edellä mainittujen syiden takia GoMore tarjoaa autonomistajilleen automatisoidun tavan pysyä jatkuvasti hintakilpailukykyisenä myös pidempien vuokrausten osalta, eikä omistajan näin ollen tarvitse säätää hintaa jatkuvasti itse. Ilman kestoalennuksia GoMoressa autojaan vuokraavat omistajat saisivat huomattavasti vähemmän vuokrapyyntöjä  - eli siis vähemmän vuokratuloja. Tämä taas johtuu siitä, että kestoalennusten puuttuessa potentiaaliset vuokralaiset vuokraisivat autonsa etenkin pidemmille vuokrauksille sellaisilta autonvuokraamoilta, jotka kestoalennuksia tarjoavat. Huomionarvoista on myös se, että autonomistaja tekee GoMoressa aina itse päätöksen tarjotun vuokrauksen ansioiden riittävyydestä, joko hyväksyen tai hyläten tarjouksen.   

Kestoalennusten suuntaa-antava laskentakaava näkyy yllä esitetyssä kuvassa. Sama kuva löytyy myös jokaisen GoMore-autonomistajan omasta autoprofiilista kohdasta ”Hinnoittelu -->Kestoalennukset--> Miten tämä lasketaan?”.  Huomioithan, että laskentakaava on suuntaa-antava ja esim. 4-6 päivän kestoisilla vuokrauksilla on kaikilla oma alennusprosenttinsa, sillä kestoalennus vaihtelee jokaisen päivän kohdalla.

Dynaaminen hinnoittelu 

Dynaaminen hinnoittelu tarkoittaa, että auton hintaa säädetään automaattisesti vastaamaan päivä- tai sesonkikohtaista kysyntää. Näin voimme varmistua kestoalennusten ohella siitä, että autojen hinnat mukailevat kysynnän ja tarjonnan muutoksia - ja saat aina parhaan mahdollisen hinnan autostasi. 

Hinta muuttuu vuodenajasta ja viikonpäivästä riippuen, joten auton vuokraus on kalliimpaa, kun useampi ihminen tarvitsee autoa, ja hieman edullisempaa niinä päivinä tai vuodenaikoina, jolloin kysyntä ei ole yhtä suurta. Esimerkiksi jouluviikko, hiihtolomat, pääsiäinen, ja kesälomakuukaudet ovat autonvuokrauksen kysynnän kannalta vilkkaimpia, jolloin myös hinnat nousevat dynaamisen hinnoittelun takia. 

Dynaamisen hinnoittelun avulla voimme tarjota omistajille vuokrapyyntöjä myös hiljaisempina kausina, kun kysyntä on vähäisempää, ja suurempia ansioita aikana, jolloin monet ihmiset tarvitsevat autoa. Autonomistajat voivat kytkeä dynaamisen hinnoittelun pois päältä tai muokata dynaamisen hinnoittelun prosentuaalisia hinnankorotuksia / laskuja itsenäisesti milloin vain autonsa hinnoittelu-asetuksista (katso kuva yllä). Lisätietoa dynaamisesta hinnoittelusta löydät  täältä

Palvelumaksut 

GoMore tarjoaa sekä autonomistaja- että vuokraajajäsenilleen ensiluokkaisen alustan, jonka kautta autojen jakaminen on mahdollisimman turvallista, helppoa ja edullista. Kaiken tämän mahdollistamiseksi meidän on veloitettava pieniä palvelumaksuja autonvuokrauksista sekä omistajilta, että vuokraajilta. 

Lupaamme kuitenkin tarjota palvelumaksuille runsaasti katetta, sillä näiden avulla pystymme tarjoamaan jäsenillemme mm. kattavan kaskovakuutuksen joka yksityisautonvuokraukselle (ilman erillisiä lisämaksuja), 24/7 tiepalvelun vuokrausten ajaksi, toimivat ja jatkuvasti kehittyvät nettisivut sekä Apple + Android-sovellukset, esitäytetyt vuokrasopimukset suoraan sovellukseen, asiakaspalvelutiimimme käyttöönne, ja turvallisen yhteisön sekä maksujenvälityspalvelut yhteistyökumppaniemme avustuksella. 

Tämän kaiken ohella GoMore sijoittaa jatkuvasti suuria summia markkinointiin (mm. TV, streaming, ulkomainonta, maksettu online+some-mainonta, ja kuukausittain vaihtuvat alennuskoodit), jotta pystymme tarjoamaan autonomistajajäsenillemme runsaasti vuokrapyyntöjä (ja tätä kautta ansioita), sekä vuokralaisillemme laadukkaita autoja edullisesti vuokrattavaksi.  

Palvelumaksumme ovat yksityisautonomistajille 25 %, ja yritysomistajille 15 % vuokravarausten kokonaispäivähinnasta (sisältäen mahdolliset dynaamisen hinnoittelun vaikutukset ja kestoalennukset) ja mahdollisista lisäkilometri- sekä lisävarusteansioista laskettuna. 

Autonomistajan määrittämän päivähinnan lisäksi ansioiden muodostumiseen vaikuttavat myös edellä kuvatut kestoalennukset, joiden lisäksi omistaja voi tienata ekstraa mahdollisista lisäkilometreistä ja lisävarusteista koostuvista lisäansioista. 

Mikäli dynaaminen hinnoittelu on ollut päälle kytkettynä, myös tämä vaikuttaa autonomistajan ansioihin. Tässä tapauksessa omistaja saa korkean sesongin varauksilta suuremmat ansiot, koska myös kokonaishinta nousee kysynnän ollessa korkealla, ja mikäli kysyntä on alhaisempaa, myös ansioihin vaikuttava kokonaishinta on matalampi. 

Vuokralaisten maksama palvelumaksu on 3,00 € per vuokrapäivä + 15 % varauksen kokonaishinnasta (sisältäen mahdollisen dynaamisen hinnoittelun vaikutuksen) ennen muita alennuksia (kuten alennuskoodeja tai kestoalennuksia). Vuokralaisen palvelumaksun osuus ei sisälly autonomistajan ansio-osaan. 

Mikäli kyseessä olisi Keyless-vuokraus, yllä mainittuun hintaesimerkkiin lisättäisiin 2,2 € per päivä Keyless-palvelumaksu, jonka avulla ylläpidämme mm. 24/7 Keyless-hätäpuhelinvaihdettamme. Lisäksi lisäkilometreihin sovelletaan GoMoren 5% palvelumaksua. 

GoMore esittää hintaerittelyt sekä autonomistajille että vuokralaisille kaikissa vuokravarauksen vaiheissa. Lisäksi autonomistajat voivat tarkastella vuokrauskohtaisia hintaerittelyitä oman profiilinsa ”Ansiot-Saldo-Vuokraus” kohdassa, ja vuokralaiset kohdassa ”Vuokraukset-Päättyneet vuokraukset-Vuokrauksen tiedot”. Lisäksi autonomistajat näkevät oman ansio-osansa suoraan jokaisen vuokrapyynnön yhteydessä (SMS, push, ja/tai sähköposti, omistajan ilmoitusasetuksista riippuen). 

Vuokrausten päättyessä sekä vuokralainen että autonomistaja saavat vielä sähköposteihinsa kuitin vuokrauksesta, josta hintaerittely löytyy.