Kaupallisen omistajan omavastuu ja sen veloitusmahdollisuudet

GoMoren kautta tuleva Omocomin kaskovakuutus ei kata kaupallisen omistajan vuokrausten aikana sattuneita vahinkoja. Yrityksillä ja kaupallisilla autonomistajilla tulee olla kattava kaskovakuutus vuokrausten ajalle, eli he vakuuttavat autonsa itse vuokrauksien ajaksi. Lisäksi vuokrauksen aikana vuokralaisella tulee olla voimassa tiepalvelu ilman omavastuuta. Vakuutuksen ja tiepalvelun on oltava yhtä kattava tai parempi, kuin GoMoren tarjoama ja vuokraajan omavastuu saa olla maksimissaan 1000€. Voit halutessasi sallia vuokraajan pienentävän omavastuun 350€:n. Tämä onnistuu autoprofiilisi "Varausasetukset" kohdasta.

Mikäli vuokraaja alentaa omavastuuta GoMore perii 30% palvelumaksun.

Koska yrityksillä ja kaupallisilla omistajilla on käytössä oma vakuutus, veloitamme ainoastaan 15% palvelumaksun vuokrausten kokonaishinnasta. Mutta autamme toki kaupallisia omistajia samalla tavalla, epäselvissä selvitystä vaativissa tilanteissa, kuin kaikkia muitakin jäseniämme.

Jos GoMore-vuokrauksen aikana sattuu vahinko ja kyseessä on yrityskäyttöön rekisteröity auto (eli ei GoMoren tarjoaman vakuutusturvan alainen), niin toimintaohjeet antaa yritysauton vakuuttanut vakuutusyhtiö. Meiltä ei voi ostaa erikseen vakuutusta yrityskäyttöön rekisteröityjen autojen vuokraukseen.

Omavastuun perimiseen on kolme eri tapaa:

1) Sopiminen vuokraajan kanssa

Auton omistaja voi itse sopia omavastuuosuuden maksusta suoraan vuokralaisen kanssa GoMoren chatin kautta, jolloin maksu hoituu esim. MobilePayn, tilisiirron tai laskutuksen kautta. Tällöin auton omistaja voi pyytää maksua vasta kun vahinko on korjattu ja vakuutusyhtiö on toimittanut laskun omavastuuosuudesta. Auton omistajan tulee maksua pyydettäessä toimittaa vuokraajalle lasku omavastuuosuudesta.

2) GoMore veloittaa maksun vuokraajalta

Auton omistaja voi toimittaa GoMorelle joko ensisijaisesti vakuutusyhtiön toimittaman laskun omavastuuosuudesta tai korjauksen suorittaneen autohuoltoliikkeen toimittaman korjauslaskun sisältäen hinnan ja kuvauksen tehdystä korjaustyöstä, jolloin maksamme auton omistajalle omavastuuosuuden (tai korjauskulun). Näin auton omistajan ei tarvitse käyttää ns. omaa rahaa laskun maksuun, vaan hän voi odottaa että siirrämme maksun hänen tililleen ennen kuin maksaa vakuutusyhtiön laskun.

Autamme miellelämme auton omistajia omavastuun veloituksessa ja voitkin vaurion sattuessa toimittaa vakuutusyhtiön laskun/korjaamon laskun osoitteeseen support@gomore.fi. Näin auton omistajana saat omavastuuosuuden (eli maksimissaan 1000€) tilillesi GoMorelta ennen laskun eräpäivää ja voit maksaa laskun itse.

3) GoMoren laskuttaminen 

Auton omistaja (yritys) voi laskuttaa GoMorea omavastuuosuudesta ja me perimme vuokraajalta omavastuuosuuden. Mikäli haluat siis laskuttaa GoMorea ilmoitathan tästä toiveesta asiakastukeemme osoitteeseen support@gomore.fi vakuutusyhtiön korjausarvion/laskun kera. Tämän jälkeen saat asiakastuestamme laskutusohjeen ja -tiedot, jotta pääset etenemään asiassa.

Auton omistaja voi valita näistä kolmesta vaihtoehdoista itselleen sopivimman.

Lisää kaupallisesta vuokraamisesta voit lukea täältä:

Yritysten autot ja kaupallinen vuokraaminen - GoMore (FI)

GoMoren yksityisautoille tarjoaman Omocomin Kasko-vakuutuksen vakuutusehdot löydät täältä: Vakuutusehdot