Liikennevirhemaksut

Vuokralaisen on maksettava kaikki vuokra-aikana aiheutuneet ylimääräiset kilometrit, puuttuva polttoaine, pysäköintimaksut ja muut mahdolliset vuokrasopimukseen kuulumattomat kulut mukaan lukien vuokrauksen aikana tulleen liikennevirhemaksut.

Kaikki lievimmistä liikennerikkomuksista määrättävät liikennevirhemaksut eivät vaikuta auton omistajan ajo-oikeuteen. Mikäli auton omistaja saa vuokrauksen jälkeen liikennevirhemaksun, joka ei vaikuta auton omistajan ajo-oikeuteen, joka on tullut vuokrauksen aikana, voi auton omistaja ilmoittaa lisäkulusta seuraavien ohjeiden mukaisesti;

  • Sovelluksen kautta kirjautumalla sisään, siirtymällä toteutuneisiin vuokrauksiin, valitsemalla vuokrauksen jonka ajalta lisäkulu on tullut ja klikkaamalla kyseisen vuokrauksen tietojen lopusta “Ilmoita kuluja”. Kuluilmoitukseen sinun tulee lisätä kuva laskusta sekä kirjoittaa lisätietoja tekstiruutuun.
  • Selaimen kautta kirjautumalla sisään profiiliin, navigoimalla sivun oikeasta yläkulmasta vuokravaraukset välilehdelle, valitsemalla vuokrauksen päättyneistä vuokrauksista jonka aikana lisäkulu on tullut. Valitun vuokrauksen tiedoista, painamalla “Ilmoita kuluja” ja lisäämällä kuluilmoitukseen kuva laskusta sekä tiedot kulusta.

Kun olemme tarkistaneet tiedot, veloitamme lisäkustannusten summan vuokraajan palveluun lisäämältä maksukortilta ja siirrämme summan auton omistajan GoMore-ansioihin ja auton omistaja maksaa sakon itse. GoMoren lisämaksujen käsittelyaika on 1-3 arkipäivää ilmoituksen vastaanottamisesta.

Mikäli kyseessä on liikennevirhemaksu, joka vaikuttaa auton omistajan ajo-oikeuteen, tulisi auton omistajan tehdä rikkeestä oikaisupyyntö viranomaisille. Tällöin Poliisi ohjaa liikennevirhemaksun suoraan vuokraajalle ja vuokraajan tulee maksaa maksu. Mikäli teet oikaisuvaatimuksen liikennevirhemaksun korjaamisesta Poliisille, kerrothan oikaisuvaatimuksessa vuokraajan koko nimen sekä ajokortin numeron (mikäli sinulla on se tiedossa). Tarvittaessa lähetämme Poliisille liikennevirhemaksun asianumerolla varustettuna vuokralaisen henkilötiedot. Jos olet tehnyt oikaisuvaatimuksen poliisille, ethän maksa rikesakkoa itse. Kun oikaisuvaatimus on hyväksytty poliisin toimesta, sakko mitätöidään osaltasi ja siirretään oikealle henkilölle hoidettavaksi.

Liikennevirhemaksuun (kuten ylinopeussakko) voi vuokraaja pyytää korjausta sakkolapusta löytyvistä yhteystiedoista. Voit myös lukea asiasta tarkemmin suoraan poliisin sivuilta: https://poliisi.fi/automaattinen-liikennevalvonta