Mitä auton palautuksen yhteydessä tulee muistaa?

Kun vuokra-aika on ohi ja auto on palautettava, on syytä muistaa muutama asia:

Auton kunto

Sekä vuokralaisten että auton omistajien on varmistuttava siitä, että auton sisätilat ja ulko-osat ovat samassa kunnossa kuin vuokra-ajan alkaessa. Jos vuokra-aikana on tapahtunut vahinko, vuokralaisen on täytettävä vahingon tiedot vuokrasopimukseen auton palauttamisen yhteydessä. GoMore vastaanottaa automaattisesti ilmoituksen uudesta vahingosta ja ottaa yhteyttä vuokralaiseen sekä auton omistajaan.   

Ajetut kilometrit ja mittarilukema 

Vuokra-aikaan sisältyy tietty määrä kilometrejä, jotka joko kuuluvat perushintaan tai jotka on ostettu lisäpalveluna varauksen yhteydessä. Tarkasta käyttäjäprofiilisi "Omat vuokrat" kohdasta tai saamastasi varausvahvistuksesta tarkka vuokra-aikaan sisältyvä kilometrien määrä. Auton mittarilukema on kirjattava ja dokumentoitava vuokrasopimuksessa sekä vuokra-ajan alkaessa että sen päätyttyä. 

Jos vuokralainen ajaa enemmän kilometrejä kuin mitä vuokraukseen kuuluu, ylimenevien kilometrien hinta veloitetaan vuokraajan maksukortilta automaattisesti. Tämä edellyttää, että auton omistaja on määrittänyt automaattisen veloituksen sovelluksen kautta ja kirjannut mittarilukeman oikein vuokrasopimukseen. Auton omistajalla on oikeus veloittaa vuokrasopimuksessa sallitun määrän ylittävistä kilometreistä 50% korkeampi hinta, jos vuokraaja ei ole ostanut ylimääräisiä kilometrejä lisäpalveluna ennen vuokrauksen alkamista. 

Polttoaine

Auto on palautettava sisältäen sama määrä polttoainetta kuin vuokra-ajan alkaessa. Tämä on myös kirjattava vuokrasopimukseen vuokrauksen päättyessä. Jos autoon ei ole tankattu samaa polttoainemäärää, vuokralaisen on maksettava puuttuvasta polttoaineesta jälkikäteen. Helpoiten asian selvittäminen kuitenkin sujuu mikäli auton omistaja ja vuokralainen sopivat puuttuvalle polttoainemäärälle yhdessä hyväksymänsä hinnan jonka vuokralainen maksaa palautuksen yhteydessä. Jos ongelmia ilmenee, voit aina ottaa yhteyttä GoMore-tukeen.

Lisämaksut

Vuokralaisen on maksettava kaikki vuokra-aikana aiheutuneet pysäköintimaksut, sakot, ja muut vuokrahintaan kuulumattomat kulut. Näistä voit lukea lisää täältä

Auton omistajan on ensisijaisesti lähetettävä kaikki hänelle jälkikäteen saapuneet maksuvaatimukset vuokralaiselle, joka puolestaan on velvollinen maksamaan auton omistajalle aiheuttamansa kulut. Suosittelemme, että tällaisissa tapauksissa vuokralainen siirtää maksuvaatimusta vastaavan rahamäärän suoraan auton omistajalle. Jos vuokralaisen ja auton omistajan välistä maksua ei saada sovittua suoraan osapuolten kesken, auton omistajan on toimitettava dokumentit laskuista GoMore-tukeen, joka on yhteydessä vuokralaiseen tai tekee tarvittaessa jälkikäteis-veloituksen vuokraajan maksukortilta.