Vuokrasopimuksen tärkeys non-Keyless vuokrauksissa

Tämä artikkeli käsittelee non-Keyless autojen sopimuksia. Keyless autojen vuokrasopimuksiin voit perehtyä täältä.

Miksi vuokrasopimus on tärkeä?

Vuokrasopimuksen huolellinen täyttäminen vuokrauksen alkaessa yhdessä vuokraajan kanssa on tärkeää, sillä hyvin täytetty vuokrasopimus turvaa sekä auton omistajan että vuokraajan oikeudet mahdollisten vahinkojen tapauksessa ja vähentää mahdollisia epäselvyyksiä.

Jokainen GoMore-vuokraus alkaa ja päättyy vuokrasopimuksen täyttöön sovelluksessa vuokralaisen ja auton omistajan kesken, jotta mm. auton kunto, ajetut kilometrit, ja polttoainetaso tulevat dokumentoitua huolella vuokrauksen aloituksen yhteydessä sekä auton palautuksen yhteydessä.

Mikäli vuokrauksen aikana tapahtuu vahinko, kuten uusi naarmu autossa, se tulee dokumentoida vuokrasopimukseen yhdessä vuokraajan kanssa auton palautuksen yhteydessä. Auton omistajan vastuulla on tarkastaa auton sisä- ja ulkopuoli mahdollisten vahinkojen varalta palautuksen yhteydessä, ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Kaikki viat ja vauriot niin ulko- tai sisätiloissa pitäisi merkitä aina vuokrasopimukseen, jotta siitä jää pitävä dokumentaatio meille.

Vuokraajat ovat vastuussa autoon vuokrauksen aikana tulevista vaurioista vuokra- ja vakuutusehtojemme mukaisesti, jonka takia on tärkeää, että kaikki olemassa olevat vauriot merkitään vuokrasopimukseen vuokrauksen alussa. Epäselvissä tilanteissa liittyen vahingon tapahtumisajankohtaan (ennen vai jälkeen vuokrauksen alkamisen), tulee vuokrasopimukseen tehdä asiasta maininta. Näin saat aina vuokraajana turvattua omat oikeutesi parhaiten, ja meillä on mahdollisimman paljon tietoa tilanteesta.

Gomore toimii epäselvissä vahinkotapauksissa ulkopuolisena tarkastelijana ja tekee objektiivisia päätöksiä pohjaten vuokraehtoihimme, sekä vuokrasopimukseen. GoMore tarkastelee ensimmäisenä allekirjoitettua vuokrasopimusta sekä vuokraehtojamme. Pyrimme myös epäselvissä tilanteissa aina tarkastelemaan vuokrasopimuksen kuvia, mutta nojaamme vahvasti vuokraehtoihimme, jotka takaavat että pystymme tekemään objektiivisen päätöksen, joka on oikeudenmukainen kaikille jäsenillemme. Tämän takia on tärkeää, että vuokrasopimukseen on ilmoitettu niin vanhat jo olemassa olevat vauriot kuin mahdolliset uudet vahingot.

Miten vuokrasopimus täytetään?

Avaimia ja autoa luovuttaessaan auton omistajan on aina tehtävä vuokrasopimus vuokralaisen kanssa. Vuokrasopimuksen voi auton omistajan lisäksi allekirjoittaa vain auton vuokraaja, lisäkuljettaja ei siis voi noutaa tai palauttaa autoa. Vuokrasopimus on saatavilla GoMore-sovelluksessa auton omistajan profiilissa.

Vuokrasopimuksessa on oltava selkeästi kirjattuna auton sen hetkinen kunto, kuten olemassa olevat vauriot auton sisä- ja ulkopuolella, kilometrimäärä ja polttoainetaso. Auton luovuttamisen yhteydessä sekä auton omistajan - että vuokralaisen tulee tarkastaa auton sisätilat ja ulkoiset pinnat huolellisesti sekä lisätä vuokrasopimukseen kaikki mahdolliset olemassa olevat viat tai vauriot. Tämän jälkeen kummatkin osapuolet allekirjoittavat vuokrasopimuksen omistajan mobiililaitteessa hyväksyen samalla auton kunnon sellaisenaan kuin se on vuokrauksen aloitussopimukseen kirjattu.

Auton palauttamisen yhteydessä auton omistajan ja vuokralaisen tulee tarkastaa huolellisesti auton kunto, niin sisältä kuin ulkoa. Mikäli vuokrauksen aikana on tapahtunut jotain odottamatonta, mitä ei oltu kirjattu sopimukseen vuokrauksen alkaessa (esimerkiksi autoon tullut uusi vaurio, liian alhainen polttoainemäärä, tai liikaa ajettuja kilometrejä), nämä kirjataan palautussopimukseen ennen allekirjoituksia. Kun auton omistaja sekä vuokralainen allekirjoittavat vuokrasopimuksen palautussopimuksen, hyväksyvät he auton kunnon palautustilanteessa sellaisenaan kuin se on sopimuksessa kuvattu.

Mistä vuokrasopimus löytyy?

Auton omistajan profiilissa vuokrasopimus on saatavilla heti kun varaus on vahvistettu. Vuokrasopimus löytyy aina vuokravarauksen alta. Sopimus on saatavilla ainoastaan auton omistajan sovelluksessa, eli vuokralainen ei näe sopimusta omassa sovelluksessaan. Näin ollen, auton luovutuksen ja palautuksen yhteydessä molempien osapuolten on täytettävä ja allekirjoitettava vuokrasopimus auton omistajan puhelimella. Vuokraaja saa GoMore-profiiliinsa ja sähköpostiinsa vuokrasopimuksen kuittikopion vuokrauksen päätyttyä.

Täältä löydät ohjeet vuokrasopimuksen täyttämiseen GoMore -sovelluksessa.